Пропуск на лінії розмежування здійснюється лише в одному КПВВ

НАЗАД
30 червня 2020 10:58

З 11 червня бойовики блокують роботу КПВВ «Мар’їнка», а з 28 червня КПВВ «Новотроїцьке». Пропуск здійснюється лише у «Станиці Луганській».

Нагадуємо, що згідно з вимогами наказу Командувача об’єднаних сил, контрольно-пропускні операції в КПВВ «Новотроїцьке» здійснюються щоденно на виїзд до тимчасово окупованої території з 7.00 до 18.00, на в’їзд до контрольованої території – з 7.00 до 20.00, а в КПВВ «Мар’їнка» - щоденно з 11.00 до 14.00. Проте, ці дорожні коридори наразі заблоковані бойовиками незаконних збройних формувань.

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» пропуск громадян в пішому порядку через лінію розмежування здійснюється щоденно на вихід до тимчасово окупованої території з 7.00 до 18.00, на вхід до контрольованої території – з 7.00 до 20.00. Вчора даний КПВВ перетнуло понад 800 осіб.

Пропускні операції в КПВВ «Майорське» та «Гнутове» на даний час не здійснюються.

Зауважимо, що всі особи, які прибувають з тимчасово окупованої території, зобов’язані пройти двотижневу самоізоляцію, встановивши мобільний додаток «Дій вдома» або, за їх згоди, двотижневу обсервацію в лікувальних закладах, визначених органами місцевої влади. Не підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на ТОТУ у Донецькій та Луганській областях та виїзду з них співробітники Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста, співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживають на тимчасово окупованих територіях, учасники зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань, зокрема, для вступу через освітній центр «Донбас — Україна» за запрошенням закладу вищої (фахової передвищої) освіти, разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.

Зазначимо, що уповноважені службові особи Держприкордонслужби відмовляють у пропуску під час в’їзду з тимчасово окупованих територій особі, яка не надала згоду на обсервацію або самоізоляцію з використанням додатку “Дій вдома”.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси