Продавав гранати та зброю: на Одещині прикордонники ліквідували канал збуту зброї та боєприпасів

НАЗАД
04 березня 2023 12:00

Оперативники Одеського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління карного розшуку Нацполіції викрили та припинили канал нелегального продажу вогнепальної зброї та боєприпасів.

Організував кримінальний бізнес 30-річний уродженець Миколаївської області.

У межах слідства правоохоронці здійснили дві контрольовані закупки. Під час першої чоловік продав 400 набоїв до вогнепальної зброї. В ході реалізації останньої «угоди» зловмисника затримали «на гарячому» під час збуту 1000 боєприпасів калібру 5,45 та гранати Ф-1.

Своїх «клієнтів» зловмисник здебільшого підшукував через знайомих, у тому числі і серед представників криміналітету.

Правоохоронці провели обшуки у підозрюваного горе-бізнесмена за місцем його мешкання та вилучили більше 1400 боєприпасів різного калібру та карабін «Сайга - 410».

Наразі тривають слідчі дії, організатора «бізнесу» затримано. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Заходи з викриття правопорушення проводили оперативники Одеського прикордонного загону у взаємодії з Управлінням карного розшуку головного управління Національної поліції України в Одеській області та слідчими слідчого відділу Одеського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції України в Одеській області за процесуального керівництва Біляївськоі окружної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси