«Прикордонники затримали вантажне судно, яке порушило порядок в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим», - Слободян

НАЗАД
01 грудня 2016 13:38

Сьогодні під час брифінгу в Укрінформі помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян проінформував про ситуацію із судном «SKYMOON» (прапор Танзанія).

Сьогодні під час брифінгу в Укрінформі помічник Голови Держприкордонслужби  Олег Слободян проінформував про ситуацію із судном «SKY MOON» (прапор Танзанія).

Зокрема він повідомив, що «за попередньою інформацією, отриманою від Головного управління СБУ в АР Крим,  30 листопада катер Морської охорони «Гриф» Держприкордонслужби у внутрішніх водах української частини р. Дунай виявив вантажне морське судно «SKY MOON» (прапор Танзанія) з 9 членами суднокоманди(капітан судна гр. Лівії та члени екіпажу 8 гр. Сирії), яке незаконно заходило до тимчасово закритих портів АРК. Цю інформацію також підтвердило ДП «Адміністрація морських портів України» Мінінфраструктури.

Через невихід на зв'язок із уповноваженим органом охорони державного кордону України прикордонники зупинили зазначене морське судно та здійснили його огляд.

За результатами проведених перевірочних заходів та огляду судна факти порушення членами екіпажу морського судна «SKY MOON» порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї підтверджені».

Олег Слободян додав, що «факти вчинення суднокомандою на згаданому судні адміністративних правопорушень підтверджуються відповідними записами та показниками у суднових документах і приладах, а також відмітками прикордонного відомства РФ про в’їзд та виїзд до/з АРК у паспортних документах усіх членів суднокоманди.

Також  прес-секретар повідомив, що «стосовно капітана та членів екіпажу морського судна складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-2 КУпАП.  А під час конвоювання судна до порту Рені (Україна) капітан здійснив небезпечне маневрування з метою посадити судно на мілину в румунській частині вод р. Дунай.  Однак рішучими діями оглядової групи дана спроба була упереджена.

В той же час стосовно капітана та старшого помічника судна складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 185-10 КУпАП.

Наразі справи про адміністративні правопорушення надіслані для розгляду до Ренійського районного суду (Одеська обл.) за належністю.

Про затримання судна, яке завантажене більше 3-ма тисячами тонн кальційованої соди, поінформовано прокуратуру АРК, Одеську митницю ДФС України та прикордонну поліцію Республіки Румунія». 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси