Прикордонники виявили іноземців, які порушили правила перебування в Україні

НАЗАД
27 лютого 2018 12:12

Під час проведення планових заходів у населеному пункті Горки Путивльського району правоохоронці прикордонного відділу «Нова Слобода» Сумського загону виявили громадянина Росії, який проживав на території України за посвідкою на тимчасове проживання, терм

Спільними міжвідомчими групами, до складу яких увійшли співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, охоронці кодону, представники Національної поліції та міграційної служби, в рамках проведення оперативно-профілактичних заходів «Мігрант» виявили громадян Росії та Іраку, які порушили діюче українське законодавство.

Учора під час проведення планових заходів у населеному пункті Горки Путивльського району правоохоронці прикордонного відділу «Нова Слобода» Сумського загону виявили громадянина Росії, який проживав на території України за посвідкою на тимчасове проживання, термін дії якої закінчився ще у 2015 році.

Наразі за порушення правил перебування в Україні на 47-річного росіянина складені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 203 КУпАП. Подальше правове рішення відносно росіянина буде прийняте працівниками міграційної служби.

А в аеропорту «Харків» прикордонники Харківського загону спільно із взаємодіючими органами виявлено громадянина Іраку, який, можливо, причетний до організації каналу нелегальної міграції в Україну та країни Європи.

У вересні минулого року 32-річний громадянин Іраку, за нотаріальною згодою запросив на територію України своїх співвітчизників, 4 громадян Іраку. Чоловік гарантував їм місце проживання та своєчасне вибуття з України, але, знаходячись на території України по теперішній час, іноземці порушили правила перебування в Україні. Наразі тривають пошуки чотирьох його підопічних.

Співробітниками Державної міграційної служби України за даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення за порушення порядку надання іноземцям та житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг та накладено адміністративне стягнення у вигляді сплати штрафу.

На даний час розглядається питання щодо позбавлення правопорушника посвідки на тимчасове проживання на території України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси