Прикордонники викрили організатора незаконного переправлення людей через кордон

НАЗАД
05 лютого 2022 08:50

Організатором оборудки виявився наш співвітчизник, житель Донеччини, який оцінив свої послуги у 10 тисяч гривень та 700 доларів США.

Крім того, чоловік спробував втягнути у протиправну діяльність прикордонників, які несуть службу в пункті пропуску «Мілове» на Луганщині. Частину з цих коштів, а саме 300 доларів США, він запропонував, аби охоронці корону не вносили в базу даних відомостей про особу, якій обмежений виїзд за межі України.

Фігуранта справи затримано на гарячому - під час безпосередньої спроби незаконного переправлення особи та надання неправомірної вигоди прикордоннику, відповідно до ст. 208 КПК України. Факти за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 332(Незаконне переправлення осіб через кордон), ст. 369 КК України(Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), задокументовано.

Також в ході проведення документування встановлено, що фігурант справи проживає на непідконтрольній Україні території і є прихильником російсько-окупаційної влади.

Заходи з викриття правопорушника проводили співробітники ВВВБ по  Луганському прикордонному загону ГВВВБ «Схід» спільно з слідчими СУ ГУНП в Луганській області, за процесуального керівництва Луганської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил та силової підтримки відділу «С» Луганського прикордонного загону Східного регіонального управління ДПСУ. Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси