Прикордонники України та Молдови ліквідували канал переміщення осіб через кордон

НАЗАД
25 травня 2018 14:19

Канал незаконного переправлення осіб через державний кордон із України в Молдову викрито та ліквідовано в результаті взаємодії співробітників Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліції Республіки Молдова.

Канал незаконного переправлення осіб через державний кордон із України в Молдову викрито та ліквідовано в результаті взаємодії співробітників Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліції Республіки Молдова.   

В ході проведених спільних заходів було встановлено, що організатором каналу є громадянин Киргизстану. Саме він протягом 2016-2017 років організовував та здійснював незаконне переправлення мігрантів з Азії та Африки через державний кордон України.

У серпні 2017 він був видворений за межі України, але невдовзі незаконно повернувся та знову налагодив канал нелегального переправлення осіб. Так, серед іншого оперативниками було задокументовано переправлення до Молдови двох громадян Марокко.

Після встановлення співробітниками оперативних підрозділів Південного регіонального управління Держприкордонслужби України особи та місце його перебування, громадянина затримано та притягнено до адміністративної відповідальності.

А вчора, 24 травня, під час прикордонно-представницької зустрічі його було передано представникам Прикордонної поліції Молдови у пункті пропуску «Паланка» для притягнення до кримінальної відповідальності. На даний час він взятий під арешт.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси