Прикордонники у «Сі Бриз»…

НАЗАД
01 липня 2021 20:25

В українсько-американських навчаннях триває фаза злагодження на морі, заняття з підводного пошуку, тренінги оглядових та штурмових груп.

Корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби вийшов в море та на річку Дунай у рамках відпрацювання бойового злагодження в складі міжнародних тактичних груп.

Тим часом у Практичній гавані порту Одеса розгорнуто дайвінг-табір із п’ятьма навчальними місцями.

Учасники дайвінг-компоненту поділені на групи й проходять почергове навчання й обмін досвідом. З ними працюють інструктори з Латвії, Польщі, США та інших країн. Водолази відпрацьовують занурення та обстеження підводної частини корпусу судна, роботу з імітаторами вибухонебезпечних предметів під водою, обстеження затонулого об’єкта, підняття вантажів з-під води. Також учасники вивчають різне водолазне обладнання, особливості його застосування і надання допомоги аварійному водолазу у випадку нестандартної ситуації. Військовослужбовці відділу спеціальних дій Ізмаїльського загону Морської охорони вперше беруть участь у міжнародних водолазних тренінгах, а їх колеги з Одеського й  Маріупольського загонів  більш досвідчені. Тим не менш, використовуючи унікальну можливість, всі фахівці водолазного профілю однаково ретельно навчаються і діляться досвідом, в тому числі й з іноземними колегами.

Тренінги оглядових груп проводять досвідчені інструктори з оперативного навчального центру NATO з підготовки оглядових команд, що у Греції. І в теорії, і на практиці розглядаються питання забезпечення виконання завдання із максимальним збереженням людського життя. Оглядові і штурмові операції мають свої особливості й застереження. Під керівництвом грецьких колег оглядові групи відпрацьовують висадку з малого катера на високобортне судно за допомогою штурмової драбини та тонкощі огляду суднових приміщень в умовах імовірної загрози життю оглядача. В рамках контрдиверсійного компонента "специ" відпрацьовують безпарашутне десантування з гелікоптера з використанням спеціального спускового пристрою СУР.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси