Прикордонники провели уроки мужності для школярів

НАЗАД
03 грудня 2022 14:54

Протягом декількох днів охоронці державного кордону зустрічались зі школярами різних шкіл країни. Такі заходи були організовані напередодні Дня Збройних Сил України.

Зокрема і школярі м. Ізмаїл мали змогу поспілкуватися з прикордонниками та поставити питання захисникам, які охоче їм відповідали.

Прикордонники розповідали учням про свій бойовий досвід, отриманий з моменту повномасштабного наступу російської федерації на Україну, а також набутий на початку війни в 2014 році.

Окрема увага була прикута до прикордонниці, яка служила психологом у бойовому підрозділі на Сході країни. Вона розказала дітям, як можна подолати панічний страх та тримати себе завжди в руках.

Бійці розказали про свою екіпіровку, озброєння, а також показали в роботі квадрокоптер, який їм допомагав завчасно виявляти та знищувати противника.

Також військові принесли зразки гільз від гармат російської армії, привезених з херсонського напрямку. Один із бійців показав як правильно здійснювати розбирання та збирання автомату АК-74, а присутній у залі педагогічний склад чоловічої статі також продемонстрував свої навики, набуті під час служби в армії. Начальник відділення комплектування Ізмаїльського загону розказав школярам про умови вступу до Національної академії Державної прикордонної служби України та подальші перспективи служби у лавах прикордонників.

"Захист країни є надважливим, а надто зараз, коли ворог не полишає території України, - зазначили прикордонники. -  І ми обовязково переможемо, бо ми на своїй землі".

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси