Прикордонники підписали договір про співпрацю з духовною школою

НАЗАД
21 листопада 2022 08:49

Днями начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський зустрівся з ректором Волинської православної богословської академії протоієрей Володимиром Вакіним.

Під час зустрічі було підписано меморандум про співпрацю. Документ передбачає розширення і зміцнення дружніх відносин, в тому числі й щодо підготовки військових капеланів.

До слова, капелан прикордонного загону протоієрей Михайло Хімчак є викладачем кафедри «Військове капеланство» ВПБА. Отець розповідає студентам про специфіку служіння капелана у війську та ділиться власним досвідом щодо важливості духовної підтримки наших захисників, особливо нині, коли в країні війна.

Після підписання договору сторони обговорили шляхи подальшої співпраці, аби студенти мали змогу спілкуватися з охоронцями кордону, ветеранами-прикордонниками, учасниками військових дій, тим самим на практиці використовувати, отримані у виші знання та здобувати потрібний досвід. 

На завершення зустрічі отець ректор провів екскурсію Академією, розповівши прикордонникам багаторічну історію закладу та її роль у становленні духовності нашої нації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси