(ВІДЕО) Прикордонники одними з перших в Україні скористались сучасним інструментом інституційної розбудови і новою формою співпраці з ЄС

НАЗАД
05 жовтня 2018 12:10

Держприкордонслужбою закладено міцний фундамент для подальшого наближення до сучасного правоохоронного відомства та впровадження кращих практик у сфері прикордонного менеджменту.

Про це йшлося в Києві на заході з обговорення результатів проекту міжнародної технічної допомоги ЄС TWINNING, що направлений на запровадження кращих принципів інтегрованого управління кордонами (IBM).

Участь у ньому взяли представники Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту TWINNING, посольств та прикордонних відомств Німеччини, Литви і Польщі, взаємодіючих та європейських структур.

Як відмітила заступник Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, сучасні виклики та загрози вже давно не мають кордонів і сьогодні держава повинна консолідувати спільні зусилля, для того щоб протидіяти і транснаціональним злочинам, і нелегальній міграції, і нелегальному переміщенню товарів.

«Цей проект, його рекомендації мають надзвичайно важливе  значення не лише для Державної прикордонної служби, але і в цілому для системи внутрішніх справ України. Робиться дуже значний і вагомий внесок у розвиток та оснащення національної безпеки нашої держави. І ми повинні бути готові не лише до чіткого реагування, але й дивитися вперед, розробляти стратегію», - сказала вона.

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал наголосив, що незважаючи на зусилля, які докладає кожна держава для мінімізації загроз, ефективно протистояти їм можна лише спільно.

«На шляху створення сучасного європейського прикордонного відомства ми й на далі розраховуємо на підтримку наших стратегічних партнерів. Особливо цінними для нас є рекомендації, отримані в рамках проекту TWINNING. І завдяки проведеній роботі, ми маємо чітке бачення пріоритетів», - відмітив очільник прикордонного відомства.

Підводячи підсумки роботи керівник проекту TWINNING, Томас Остеррот відмітив, що Державною прикордонною службою України закладено міцний фундамент для подальшого наближення до сучасного правоохоронного відомства та впровадження кращих практик у сфері прикордонного менеджменту. 

«У разі політичної волі та бажання Держприкордонслужби, в чому я особисто не маю жодних сумнівів, усі рекомендовані зміни будуть можливі. Разом з тим, це важлива задача для нас усіх в подальшому підтримувати прикордонне відомство України на цьому шляху», - наголосив він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси