Прикордонники Луцького загону відзначають 102 річницю

НАЗАД
10 липня 2020 15:17

У Луцькому прикордонному загоні сьогодні, 10 липня, відбулися урочистості з нагоди дня частини.

Щоб привітати, до прикордонників завітали – керівництво області, міста Луцька, голови районів, рідні та близькі військовослужбовців. Заходи відбулись із дотриманням карантинних норм.

Зазначимо, що прикордонники Луцького загону охороняють 545 кілометрів кордону з Республікою Польща та республікою Білорусь на території двох областей – Рівненської та Волинської. Охорону кордону здійснюють 13 відділів прикордонної служби та мобільна прикордонна застава «Луцьк» в межах семи контрольованих прикордонних районів. Для забезпечення ефективної та надійної охорони кордону персонал загону використовує широкий спектр технічних засобів, враховуючи специфіку ділянки, адже, крім сухопутної, загін відповідає ще й за річкову ділянку кордону. Пропуск громадян через державний кордон на ділянці кордону здійснюється у 16 пунктах пропуску, 12 з яких – для автомобільного сполучення, 3 – для залізничного сполучення та один авіаційний.

Також, символічно саме сьогодні урочисто відкрили пам’ятну дошку, яку встановили на стіні Луцького педагогічного коледжу, де в 1918-1919 роках розміщувався штаб Волинської кордонної бригади Окремого корпусу кордонної охорони Української Народної Республіки. 

За традицією кращі військовослужбовці, учасники бойових дій, працівники, отримали подяки, грамоти та нагороди.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси