Прикордонники Бердянського та Херсонського загонів припинили незаконний вилов водних біоресурсів на понад 225 тисяч гривень

НАЗАД
17 вересня 2017 16:21

Учора прикордонники впс «Очаків», в ході реалізації інформації офіцера оперативно-розшукового відділу та за його участі, виявили одного громадянина України, який здійснив незаконний вилов водних біоресурсів на узбережжі Дніпро-Бузького лиману.

Учора прикордонники впс «Очаків», в ході реалізації інформації офіцера оперативно-розшукового відділу та за його участі, виявили одного громадянина України, який здійснив незаконний вилов водних біоресурсів на узбережжі Дніпро-Бузького лиману. «Рибалка» користувався забороненими знаряддями лову – 200 м сітки, до якої втрапило 218 рибин кефалі та 3 пузанки. Загальна сума завданих державі збитків оцінюється у 75 760 грн. Рибу та знаряддя лову передано співробітнику Миколаївського територіального відділу Держрибоохорони. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

В іншому випадку прикордонний наряд відділу «Бердянськ» спільно з працівниками Приазовського національного парку, оперативниками Держприкордонслужби та співробітниками водної поліції ГУНП в Запорізькій області, на узбережжі Азовського моря, в районі бази відпочинку «Рибацький хутір» виявили громадянина України, який здійснив незаконний вилов водних біоресурсів на маломірному плавзасобі «Казанка-5». Розставивши 9 сіток загальною протяжністю 900 метрів порушник виловив 104 азовських калкани на загальну суму понад 157 тисяч гривень.

Маломірний плавзасіб вилучили співробітники поліції. Водні біоресурси та знаряддя лову конфіскували працівники Приазовського національного парку, складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Прикордонний наряд склав протокол за ст. 202 КУпАП. Планується направлення до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.249 КК України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси