Прикордонна авіація виявила судно-порушника

НАЗАД
28 серпня 2021 11:37

Спільними діями прикордонної авіації та Морської охорони виявлено забруднення територіального моря і внутрішніх вод України. Винуватці компенсували державі майже 150 тисяч гривень збитків.

Під час повітряного патрулювання над Чорним морем екіпажем літака Окремої Одеської авіаційної ескадрильї було виявлено великі бурі плями навколо одного з вантажних суден закордонного прямування, що перебувало на рейді порту Чорноморська.

Для встановлення обставин і вжиття відповідних заходів негайно було проінформовано Державну екологічну інспекцію та інші правоохоронні органи. До місця події вирушив катер Морської охорони з представниками екоінспекції та відділу спеціальних дій на борту.

На підставі відібраних аналізів та проведеного огляду судна було встановлено, що забруднення моря здійснено судном під прапором Барбадосу, яке прибуло з Болгарії для завантаження зерном.

Незважаючи на завершення вантажних операцій та готовність капітана судна вирушити далі за маршрутом, на вихід судна з порту було накладено заборону до сплати відшкодування в дохід України у розмірі близько 150 тис. грн.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси