Прикордонна авіація видворила риболовецьке турецьке судно

НАЗАД
23 травня 2014 11:56

Учора вдень на ділянці відповідальності Південного регіонального управління було виявлено турецьке риболовецьке судно, яке займалося незаконним виловом риби. Про те, що в напрямку виключної (морської) екон

Учора вдень на ділянці відповідальності Південного регіонального управління було виявлено турецьке риболовецьке судно, яке займалося незаконним виловом риби.

Про те, що в напрямку виключної (морської) економзони України з сітками для вилову камбали та сухою кригою на борту вирушило дане судно, прикордонники дізналися заздалегідь. Тому, з метою обстеження визначених районів та виявлення імовірного порушника, на даний напрямок направили патрульний літак Одеської авіаційної ескадрильї. Вже незабаром екіпаж помітив шхуну «ZOR», яка увійшла в економзону України та займалась браконьєрських промислом. Побачивши прикордонний літак, рибалки-іноземці кинулися витягувати знаряддя лову та втікати. У супроводі прикордонної авіації порушники залишили межі українських вод.

Про втікачів співробітники Держприкордонслужби повідомили до Чорноморського форуму міжнародного прикордонного співробітництва.

Нагадаємо, що менше місяця тому, під час патрулювання акваторії Чорного моря прикордонним літаком, приблизно в тому самому районі, було виявлено іншу турецьку рибопромислову шхуну. З борту судна, яке було видворене під супроводом літака, так само проводився промисел камбали-калкана.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси