Президент України нагородив двох жінок-прикордонниць високими державними нагородами

НАЗАД
08 березня 2018 10:48

Президент України Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами двох жінок Державної прикордонної служби України.

З нагоди Міжнародного жіночого дня, за зразкове виконання службового обов’язку Президент України Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами двох жінок Державної прикордонної служби України. Нагородження відбулося під час зустрічі з жінками – представницями силових структур напередодні 8 березня.

Під час зустрічі Президент зазначив, що завжди українська жінка вважалася берегинею домашнього вогнища. Водночас, громадянки України завжди були й активними учасницями життя рідної держави.

«В Україні ніколи не стояло питання рівноправності жінки і чоловіка. Українська жінка так себе поставила. Їй це вдалося, і ми це повністю підтримуємо. Українська жінка бере участь у суспільному, політичному, громадському житті. Ми це дуже цінуємо», - наголосив Петро Порошенко.

Він відзначив, що українки не залишилися осторонь і після агресії Росії проти нашої держави та вручив державні нагороди за бездоганну службу жінкам з силових структур. Серед них дві працівниці Державної прикордонної служби України – підполковник Ірина Бурцева та старший прапорщик Галина Гожулян, які за час проходження служби зарекомендували себе як працелюбні, старанні і вимогливі військовослужбовці, під час виконання службових обов'язків неодноразово показували свій професіоналізм, залишаючись відданими справі служіння українському народові.

«У системі органів внутрішніх справ жінки стоять пліч-о-пліч з чоловіками. Впровадження принципу гендерної рівності в органах системи внутрішніх справ є одним з пріоритетів Міністерства. Кількість жінок в органах та підрозділах служби цивільного захисту складає більше 50 тисяч», - наголосив під час нагородження перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

На цей час у Держприкордонслужбі працюють 11 тисяч жінок, з яких 13 % – офіцери.

На завершені Петро Порошенко побажав присутнім на церемонії нагородження жінкам миру, перемоги та любові.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси