Представники Держприкордонслужби взяли участь у засіданні Спільного комітету з питань реадмісії

НАЗАД
01 жовтня 2018 09:10

Загалом, представники Європейської сторони наголосили на відмінній взаємодії з Україною не тільки в сфері реадмісії, а й загалом у сфері міграції.

Днями відбулося 11-те щорічне українсько-європейське засідання Спільного комітету з питань реадмісії.

Під час заходу обговорено існуючий прогрес України і ЄС щодо укладення угод та імплементаційних протоколів про реадмісію осіб, а також проблемних питань щодо ефективної реалізації Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

Зокрема поінформовано, що Україною на сьогодні вже укладено 4 імплементаційні протоколи до згаданої Угоди, а саме – Австрія, Естонія, Чехія та Польща, ведеться діалог із ще 20 країнами – членами ЄС про укладення аналогічних протоколів. При цьому на завершальній стадії переговорів перебуває такий протокол між Україною і країнами Бенілюксу.

Також, цього року Україною ратифіковано Угоди про реадмісію з Молдовою та Швейцарією, очікується підписання Угоди про реадмісію між Україною та Білоруссю. Активно ведеться відповідний переговорний процес з державами міграційного ризику – Афганістаном, Бангладешом, Пакистаном, Шрі-Ланкою тощо.

Під час засідання представником Європейської агенції ФРОНТЕКС позитивно відмічено досвід українських прикордонників у сфері здійснення супроводу нелегальних мігрантів, які категорично відмовляються виконувати рішення судів щодо їх примусового видворення, та запропоновано продовжити практику спільних операцій із супроводу і проведення тренінгів прикордонників у цій сфері.

Загалом, представники Європейської сторони наголосили на відмінній взаємодії з Україною не тільки в сфері реадмісії, а й загалом у сфері міграції. Наступне засідання Спільного комітету з питань реадмісії заплановано провести у вересні 2019 року в м. Київ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси