Посилаючись на «прилади об'єктивного контролю» російська сторона заперечує порушення державного кордону України своїм вертольотом

НАЗАД
17 березня 2021 15:51

Сьогодні Державна прикордонна служба України отримала відповідь від російської сторони про зафіксований факт порушення режиму державного кордону України вертольотом з РФ.

Наперед відмітимо, українська сторона не здивована риторикою державних органів Росії. Сусідня країна звикла заперечувати та не визнавати допущені, або вчинені порушення, завжди посилаючись на безпідставність наведених їм фактів.

У своїй відповіді російські прикордонники намагаються стверджувати, що авіація застосовувалася вздовж їхнього кордону і факт порушення не визнають. При цьому, не надаючи жодних підтверджень, вони посилаються на показання незрозумілих «приладів об'єктивного контролю».

Нагадаємо, 16 березня о 14.05 прикордонний наряд Державної прикордонної служби України на одному з напрямків у межах Сумської області зафіксував вертоліт з Російської Федерації, який заглибився на територію України на відстань близько 50 метрів. У листі російським прикордонникам  вимагалося повідомити приналежність літального апарату та обставини, що призвели до порушення режиму державного кордону України.

Про цей факт Державна прикордонна служба України також негайно інформувала всі зацікавлені міністерства та відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси