Порушники намагаються чинити спротив діям прикордонників направленим на протидію організованій злочинній діяльності

НАЗАД
20 травня 2017 12:36

Державна прикордонна служба України проводить низку системних заходів направлених на протидію організованій злочинній діяльності по усьому кордону. Такі дії викликають обурення і невдоволення зі сторони місцевого населення, яке займається протиправною дія

Державна прикордонна служба України проводить низку системних заходів направлених на протидію організованій злочинній діяльності по усьому кордону. Зокрема, нині на держрубежі триває спільна прикордонна операція «Кордон – 2017» в рамках якої українські прикордонники тісно співпрацюють з іншими  взаємодіючими органами та прикордонниками суміжних країн. Завдяки консолідації зусиль рівень протиправної діяльності вдається суттєво знизити.

Лише за останні дні були затримані значні партії тютюнових виробів, які намагалися переправити через кордон, групи незаконних мігрантів з В’єтнаму, Туреччини, Бангладеш та інших. При цьому з початку операції затримано 55 незаконних мігрантів, 190 порушників кордону, 280 тисяч пачок сигарет, 45 одиниць зброї, понад 9 кг наркотичних засобів тощо.

Звісно такі дії викликають обурення і невдоволення зі сторони місцевого населення, яке займається протиправною діяльністю і вони намагаються чинити опір діям прикордонників.

Так, 19 травня на ділянці відділу «Великий Березний» Чопського загону було припинено спробу блокування спільного прикордонного наряду з українських та словацьких охоронців кордону групою місцевих жителів на 4 автомобілях іноземної реєстрації. Дії порушників носили провокативний характер. На організатора цієї акції складено протокол за ст. 185-10 КУпАП (злісна непокора) та направлено повідомлення до правоохоронних органів про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) і ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

Інший випадок стався сьогодні вночі на ділянці відділу «Новогрузьке» Луцького загону. Група місцевих жителів, під час вживання спиртних напоїв, побачивши прикордонний наряд почала вимагати зустрічі з керівництвом підрозділу та погрожували зруйнувати інженерні загородження на кордоні. Після прибуття резервів прикордонників та наряду від Національної поліції ситуацію було локалізовано.

Незважаючи на будь-які провокативні дії порушників та протиправних елементів Державна прикордонна служба продовжуватиме активно протидіяти незаконній діяльності на державному кордоні. Також відомство звертається до громадян з наполегливим проханням дотримуватися вимог прикордонного законодавства та попереджає про невідворотність відповідальності за спроби перешкоджання законним діям прикордонників.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси