Понад 1 000 доларів США пропонували іноземці прикордонникам, аби потрапити в Україну

НАЗАД
03 квiтня 2019 13:58

Упродовж доби в пункті пропуску «Бориспіль» співробітники Держприкордонслужби припинили дві спроби надання хабарів.

Сьогодні представники Управління внутрішньої та власної безпеки «Центр» Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону в рамках кримінального провадження внесеного в ЄРДР затримали іноземця, який намагався підкупити прикордонника.  

Потрапити у незаконний спосіб в Україну намагався громадянин Індії, який прибув рейсом із Делі. Під час заходів прикордонного контролю, через не підтвердження мети перебування в нашій країні, іноземцю було відмовлено в пропуску через державний кордон. Проте такий хід справ не входив у плани 23-річного чоловіка.

Аби вирішити питання з перегляду рішення про відмову іноземець спробував «домовитися» та запропонував офіцеру Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» неправомірну грошову винагороду в розмірі 1000 доларів США.

Інший випадок спроби підкупу службової особи в столичному аеропорту зафіксовано вчора надвечір. Громадянина Грузії, який прибув рейсом із Тбілісі, прикордонники не пропустили на підставі Закону України «Про прикордонний контроль». За безперешкодний пропуск через кордон чоловік також спробував заплатити прикордонникам та запропонував хабар в сумі 100 доларів США.

В обох випадках від неправомірних коштів та пропозицій прикордонники категорично відмовилися. Громадянина Індії затримано на підставі ст.208 КПК України та передано представникам військової прокуратури Дарницького гарнізону. Громадянину Грузії заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки, повернуто зворотним рейсом, а до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси