По три роки заборони в’їзду в Україну за хабарництво

НАЗАД
03 лютого 2019 11:05

Минулої доби двоє іноземців, які мандрували морем та небом спробували підплатити прикордонникам аби безперешкодно перетнути державний кордон України.

У пункті пропуску «Чорноморський морський порт» під час оформлення прибулих з Батумі пасажирів, прикордонники Одеського загону виявили чоловіка, який помітно нервував. Відтак, було ініційовано поглиблену перевірку цього громадянина. Під час інтерв’ювання особи з’ясувалося, що 29-річний громадянин Грузії не може підтвердити мету своєї поїздки в Україну. Проте, аби будь-за що потрапити в нашу країну, іноземець запропонував військовослужбовцям неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США.

Ще одного хабародавця виявлено в столичному аеропорту. Громадянин Туреччини, який прибув зі Стамбулу, спробував «посприяти» безперешкодному перетину кордону двом своїм землякам та запропонував прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» хабар у розмірі 50 євро.   

В усіх випадках від неправомірних грошових пропозицій охоронці кордону відмовились. Стосовно правопорушників складено протоколи за ст. 369 ч. 1 ККУ. Особам відмовлено в пропуску та проставлено заборону в'їзду в Україну на 3 роки кожному.

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян з проханням не створювати прецеденти та не намагатися в будь-якій формі, зокрема шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси