(ВІДЕО) Підписано контракт на будівництво в Україні п'яти прикордонних кораблів з 20 за угодою з французькою компанією ОСЕА

НАЗАД
01 грудня 2021 11:43

Учора, 30 листопада, між французькою суднобудівною компанією ОСЕА та українською компанією «НІБУЛОН» було підписано контракт про будівництво п'яти кораблів для потреб Держприкордонслужби України.

Виробництво буде зосереджено у Миколаєві.

Загалом українські прикордонники отримають 20 таких кораблів, 15 з яких побудують у Франції. У січні 2022 року корабельно-катерний склад кораблів пройде спеціальну перепідготовку із французькими спеціалістами.

Реалізація такого проєкту стала можливою завдяки підписанню у 2019 році рамкової міжурядової угоди між Україною та Францією. Загалом вона передбачає кредитування урядом Франції та провідними європейськими банками будівництва французьких кораблів на суму 136,5 млн євро з локалізацією частини виробництва в Україні.

«В рамках цього проєкту для України було важливим питання локалізації й залучення до виробництва українських компаній. За результатами угоди ми зможемо не тільки створити потужний флот для Державної прикордонної служби України, а й підняти потенціал наших компаній на європейський рівень. Як результат для французьких колег, вони відкриють для себе Україну ще більше і будуть впевнені в нашій надійності, як партнерів у бізнесі», - зазначив під час заходу заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

Угоду підписали представники двох суднобудівних компаній. З української сторони заступник генерального директора з економіки ТОВ СП «НІБУЛОН» Богдан Музика, а з французької – директор ОСЕА із питань закупівель Гонзак Деланой.

Очікується, що всі п'ять кораблів будуть спущені на воду з Миколаївського заводу до кінця 2023 року.

Нагадаємо, вже навесні в Україну прибуде перший катер компанії ОСЕА для Держприкордонслужби.

Фото зі сторінки Facebook Олексія Вадатурського.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси