Підакцизну групу варто було б криміналізувати…

НАЗАД
21 жовтня 2020 14:45

… Перший заступник Голови Держприкордонслужби України прокоментував ініціативу щодо запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду сигарет

З такою ініціативою запровадження виступає і МВС, - акцентував під час пресконференції у інформагентстві «Інтерфакс-Україна» Володимир Нікіфоренко  Він зазначив, що  усі контрабандні переміщення поза пунктами пропуску мають бути криміналізованими. Адже там, де ми маємо адміністративну відповідальність, у протиправній діяльності задіяна велика кількість населення прикордоння.    

Володимир Нікіфоренко наголосив, що окрім економічних збитків і шкоди іміджу держави, такий вид протиправної діяльності, несе й інші ризики. Перший заступник Голови Держприкордонслужби України нагадав, що у 2018 році під час припинення порушення, пов'язаного з незаконним переміщенням сигарет під колесами лиходія на Закарпатті загинув офіцер-прикордонник.  

Володимир Нікіфоренко акцентував увагу і на нелегальному транзиті білоруських сигарет, що останнім часом непокоїть українських правоохоронців. Що ж стосується походження тютюнових товарів загалом, то він зауважив, що лише трохи більше 2% (217 тис. пачок) від загальної кількості вилучених прикордонниками сигарет мають українські марки акцизного податку. 430 тис. пачок (близько 4%) мали підроблені українські акцизні марки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси