Петро Цигикал: Збільшивши набір строковиків, зуміємо підвищити щільність і якість охорони кордону та забезпечити комфорт персоналу

НАЗАД
04 лютого 2019 14:33

Про плани щодо посилення охорони кордону розповів в інтерв’ю 5-му каналу Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Голова прикордонного відомства зауважив, що завдання щодо посилення державного кордону визначив Верховний Головнокомандувач. І це включає в себе як технічне оснащення кордону, так і певний маневр силами та засобами.

Основне завдання, визначене Президентом України, в першу чергу – розробити комплекс заходів, який би дозволив в короткій перспективі збільшити кількість персоналу на усіх пунктах пропуску. Пріоритет - кордон з країнами ЄС. Крім того, підвищити щільність охорони державного кордону. А також припинити беззмістовні переміщення військовослужбовців, ротацію здійснювати тільки у разі службової необхідності, покращити умови служби офіцерів та контрактників, зменшити службове навантаження, активізувати будівництво житла для військовослужбовців, розглянути можливість подальшого поступового збільшення грошового забезпечення особового складу та низку інших завдань.

Голова служби зазначив, що «у нас є певний брак особового складу в пунктах пропуску. Відповідно, зростає навантаження на тих офіцерів та контрактників, які там працюють. В той же час наші військовослужбовці-контрактники переважно залучені до охорони «зеленого кордону», але більшість із них вже мають відповідний досвід і могли б виконувати обов’язки і в пунктах пропуску».

«Тимчасово збільшивши набір військовослужбовців строкової служби, ми зуміємо вирішити два важливих завдання - підвищити щільність і якість охорони кордону та забезпечити персоналу у пунктах пропуску більш комфортні умови служби, оскільки службове навантаження на них суттєво зменшиться»,  - зауважив в інтерв’ю Петро Цигикал.

Очільник  Держприкордонслужби додав, що «аби строковики також мали належну мотивацію для якісної служби, ми зараз вивчаємо питання можливості їхнього преміювання за затримання та високі результати».   

Також Петро Цигикал зазначив що «вже у лютому розпочнеться стажування контрактників на посадах, які вони обіймуть після приходу строковиків. Стажування планується провести впродовж лютого-березня, а впродовж квітня-травня, підготувати до служби строковиків. Таким чином, якщо все буде добре, то вже у червні надійний фундамент для подальшої реалізації завдань, визначених Верховним Головнокомандувачем, буде закладений».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси