Петро Цигикал: У рамках проекту TWINNING перед Урядом ініційовано створення міжвідомчої робочої групи з питань координації IBM

НАЗАД
05 жовтня 2018 12:43

TWINNING це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав-членів ЄС та країн-бенефіціарів.

Про це Голова Держприкордонслужби України заявив у ході обговорення проекту міжнародної технічної допомоги ЄС TWINNING, яке відбулось сьогодні в Києві за участі українських та європейських експертів.

На засіданні йшлося про те, що для досягнення визначених пріоритетів необхідно продовжити адаптацію законодавства і прикордонних процедур до стандартів ЄС, розвивати обмін та аналіз інформації, підвищувати спроможності Морської охорони та рівень підготовки персоналу. Однак, при цьому інтегроване управління кордонами (IBM) перестає бути теорією та все глибше імплементується в життя українських правоохоронців.

«Саме тому в рамках проекту ми ініціювали перед Урядом створення міжвідомчої робочої групи з питань координації IBM. І мені приємно, що Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції пані Іванна Климпуш-Цинцадзе погодилась її очолити», - відмітив Петро Цигикал.

Зазначимо, що TWINNING це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав-членів ЄС та країн-бенефіціарів. Визначальною рисою проектів TWINNING є безпосередній обмін специфічним досвідом в окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм та стандартів ЄС.

Активну експертну допомогу у проекті надавали представники прикордонних відомств Німеччини, Польщі та Литви. Крім того, в роботі TWINNINGу приймали участь всі, без виключення, експерти від суб’єктів інтегрованого управління кордоном.

Додамо, що проект стартував у 2016 році. Українські прикордонники мали можливість вивчити передовий європейський досвід і підвищити фахову майстерність. Загалом, майже 600 охоронців кордону взяли участь у тренінгах з виявлення викрадених автомобілів та перевірки документів. Крім того, сертифіковано більше 40 інструкторів та національних експертів на різних етапах проекту. За цей час також виявлено майже 500 викрадених автомобілів та понад 2 тисячі підроблених документів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси