Петро Цигикал: «Сміливість та відвага прикордонників є зразком для нас, як повинен себе вести справжній воїн»

НАЗАД
16 жовтня 2018 13:53

Сьогодні, 16 жовтня, Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал перебуває з робочим візитом в Луганському прикордонному загоні. Він відкрив пам’ятну дошку імені Героя України Євгенія Пікуса.

«Ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять нашого побратима – Героя України полковника Євгенія Пікуса, який героїчно загинув захищаючи рідну землю від агресора на ділянці Луганського прикордонного загону. За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами Євгеній Пікус удостоєний низкою державних нагород та відзначений Зіркою Героя України, на жаль, посмертно», - сказав у ході промови очільник прикордонного відомства.

«Тоді у запеклому протистоянні, яке тривало понад дві години агресор підступно застосував проти наших прикордонників бронетранспортери, бойові машини піхоти та бойові вертольоти Мі-24 Збройних сил Російської Федерації. Але прикордонники мужньо витримали цей удар. Ворог відступив на свою територію. Однак, на жаль, у цьому бою разом з Євгенієм Пікусом загинули ще три прикордонники - В’ячеслав Фірсов, Дмитро Арнаут та Олег Сороченко»,- сказав очільник відомства.

На заході була присутня мати загиблого в бою з  Євгенієм Пікусом прикордонника В’ячеслава Фірсова, яка разом з Головою служби відкрила  пам’ятну дошку. 

«Відкриття дошки – це невелика данина, яку ми віддаємо тим воїнам, тим побратимам, які поклали своє життя за незалежність нашої країни. Адже вони  віддали найдорожче – своє життя. Тому Луганський загін буде з гордістю нести ім’я героя Євгенія Пікуса. Сміливість та відвага прикордонників є зразком для нас, як повинен себе вести справжній воїн», - додав керівник відомства.

Усі присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року на території відділу прикордонної служби «Красна Талівка» відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам-прикордонникам. 27 квітня 2018 року Президент України вручив «Золоту Зірку» Героя України Євгена Пікуса його рідним. Крім того, цього року напередодні Дня Незалежності України відповідно до Указу Президента Луганському прикордонному загону Державної прикордонної служби України присвоєно найменування «імені Героя України полковника Євгенія Пікуса».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси