Петро Цигикал провів зустрічі з керівником прикордонного відомства Польщі та Надзвичайним і Повноважним Послом України

НАЗАД
16 листопада 2018 13:44

У Польщі Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал провів зустрічі з Головним Комендантом Прикордонної варти Польщі бригадним-генералом Томашем Прагою та Надзвичайним і Повноважним Послом України Андрієм Дещицею.

Разом з польським колегою Петро Цигикал обговорив питання співпраці на спільному кордоні.

Зокрема очільник українського прикордонного відомства подякував польській Стороні за допомогу та плідну співпрацю під час реалізації проекту TWINNING. Він відмітив, що завдяки проекту вдалося розпочати спільне несення служби експертами з виявлення викрадених транспортних засобів у пунктах пропуску на українсько-польському державному кордоні. При цьому завдяки співпраці персонал Держприкордонслужби має змогу в режимі онлайн уточнювати інформацію по будь-яких транспортних засобах і, що найголовніше, відомству вдалось суттєво покращити показники виявлення викрадених авто та тих, які переміщувались з порушенням встановлених правил.

Сторони акцентували увагу на спільному контролі, що здійснюється на українсько-польській ділянці, і на перспективі розширення мережі пунктів пропуску, а також запровадження пішохідного руху на постійній основі в окремих пунктах пропуску.

Окремо Петро Цигикал і Томаш Прага торкнулися питання спільного патрулювання, зокрема подальшого вдосконалення для його здійснення на всю глибину районів несення служби та діяльності консультаційних пунктів, в тому числі щодо можливості розширення їх повноважень у сфері обміну інформацією.

Крім того, найважливіші теми українсько-польської ділянки кордону Петро Цигикал обговорив у ході зустрічі з Андрієм Дещицею. Високопосадовці зупинилися на безпеці кордону і розвитку прикордонної інфраструктури. Серед іншого вони наголошували на опрацюванні спільних позицій щодо стану взаємодії, ситуації на даній ділянці кордону та обговорили проблематику трудової міграції. Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща зауважив, що загалом відносини між країнами розвиваються в дусі добросусідства та взаємоповаги і значний внесок у ці взаємини в межах компетенції робить Державна прикордонна служба України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси