Петро Цигикал: Цього року кількість оформлених прикордонниками людей може перевищити показник у 100 мільйонів осіб

НАЗАД
19 грудня 2018 13:45

Такі дані озвучив Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

«Цьогоріч прикордонники вже оформили 93 мільйони громадян та майже 19 мільйонів транспортних засобів. І з врахуванням часу, що ще залишився у грудні, цей показник може перевищити 100 мільйонів осіб», - відмітив він.

Петро Цигикал зазначив, що прикордонники продовжують відмічати щорічне зростання обсягів пропускних операцій – в середньому на 4%. При цьому 71% осіб становлять громадяни України (66,4 мільйона осіб), а іноземці – 29%.

«Цьому сприяє запровадження режиму безвізових поїздок в країни ЄС та спрощення прикордонних формальностей, - сказав очільник прикордонного відомства та додав, - Кількість осіб, які скористалися авіаційним сполученням для перетину державного кордону, також зросла на понад 3,2 мільйона осіб».

Крім того, зросла кількість подорожуючих українців на кордоні зі Словаччиною - на 22% та Румунією – на 17%. Водночас, кількість іноземців залишається на рівні 2017 року.

Додамо, що з початку року у пропуску з тих чи інших причин відмовлено майже 29 тисячам осіб.

Відмітимо, для забезпечення ритмічного пропуску громадян та транспортних засобів через державний кордон, адмінмежу з окупованим Кримом та лінію розмежування в районі проведення ООС Державна прикордонна служба здійснює системні заходи. Зокрема, аби недопоскати черг на державному кордоні, прикордонники активно взаємодіють з прикордонними службами суміжних держав та правоохоронними органами. При цьому застосовуються як нові, так і раніше запроваджені методи оформлення громадян. Зокрема перед автомобільними пунктами пропуску, у разі виникнення необхідності, застосовується реверсний рух, а оформлення пасажирів низки поїздів здійснюється як на початкових станціях, так і під час їх руху. Також на окремих ділянках, як, наприклад, на кордоні з Польщею та Молдовою, забезпечується здійснення спільного прикордоного контролю. Такий контроль здійснюється в 10 пунктах пропуску. Крім того, в результаті співпраці з туристичними агентствами та авіакомпаніми персонал прикордонного відомства завчасно отримує інформацію про подорожуючих, що сприяє швидким пропускним операціям великих груп туристів та паломників.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси