Перший заступник Голови Держприкордонслужби Юрій Гресько зустрівся з Головою Міжнародної місії Світового Конгресу Українців Євгеном Чолієм

НАЗАД
19 квiтня 2019 10:57

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулась зустріч першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Юрія Греська з Головою Міжнародної місії Світового Конгресу Українців Євгеном Чолієм.

Під час зустрічі обговорено питання організації перетину державного кордону України міжнародними спостерігачами від Світового Конгресу Українців з метою забезпечення належного виборчого процесу під час другого туру президентських виборів в Україні.

Пан Євген Чолій повідомив, що Світовий Конгрес Українців спостерігає за президентськими та парламентськими виборами в Україні з дня проголошення Незалежності України. Він наголосив, що на сьогодні організація нараховує 337 спостерігачів, 122 з яких  –  довгострокові. Щоденно спостерігачі моніторять ситуацію щодо висвітлення виборчих перегонів у засобах масової інформації 28 країн світу, де проживають українці.

Зі слів  Голови Міжнародної місії Світового Конгресу Українців, 1-й тур президентських виборів пройшов демократично, незважаючи на проведення його в умовах збройної агресії Росії на Донбасі.

На кінець зустрічі Пан Євген Чолій проінформував присутніх про наміри Світового Конгресу Українців презентувати звіт про президентські вибори в Україні в Брюсселі, Берліні, Вашингтоні та Оттаві.

У свою чергу перший заступник Голови Державної прикордонної служби запевнив, що керівництво українського прикордонного відомства докладе максимум зусиль щодо забезпечення вчасного перетину державного кордону України міжнародними спостерігачами. 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси