Організаторам незаконного «референдуму» присудили по 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік

НАЗАД
11 грудня 2020 14:05

Оперативні співробітники Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса продовжують викривати прихильників «руського миру», які приймали активну участь у заходах зі зміни територіальної цілісності України.

 

Зокрема, на початку травня цього року прикордонники викрили двох місцевих жителів,  які в 2014 році брали активну участь в організації та проведенні антиконституційного «референдуму» на території Луганщини в одному із населених пунктів у Станично-Луганському районі.

На підставі здобутих матеріалів оперативними співробітниками Луганського загону відповідні слідчі органи СБУ розпочали кримінальне провадження, в ході якого оперативники Держприкордонслужби та слідчі СБУ зібрали достатні докази щодо скоєння вказаного злочину.

Після досудового розслідування матеріали кримінального провадження були передані до суду. 10 грудня 2020 року Біловодським районним судом Луганської області двох громадян України, причетних до організації та проведення нелегітимного «референдуму», було визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України» та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік.

Співробітники Держприкордонслужби проводять подальші заходи з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які брали участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» на територіях Донецької та Луганської областей з метою повалення конституційного ладу та зміни територіального устрою нашої держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси