Орден захисника Маріуполя отримали дружина та син

НАЗАД
03 серпня 2022 14:27

Родині загиблого прикордонника Олександра Білоуса, який разом з бійцями сил Оборони хоробро захищав Маріуполь та поклав своє життя за Україну у безстрашному поєдинку з ворогом, вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагороду отримала дружина та син офіцера-прикордонника.

Уродженець Одещини Олександр Білоус у 1997 році закінчив вищий прикордонний навчальний заклад й розпочав військову кар’єру офіцера-прикордонника. За роки багаторічної служби офіцер бездоганно та мужньо виконував службовий обов’язок, докладав максимум знань та вмінь у справу охорони державного кордону України. У перші роки нападу росії на Україну боронив східні рубежі, а  від початку повномасштабного вторгнення, разом з прикордонниками Донецького загону, виконував бойові завдання з захисту міста Маріуполь. Оборона «Пост-мосту», ПАТ МК Азовсталь, виявлення диверсійно-розвідувальних груп – це не весь перелік завдань, які виконував підполковник разом з підлеглими.

Під множинними ворожими обстрілами день за днем українські захисники боронили займані позиції, самовіддано тримали оборону та відбивали ворожі наступи.  15 березня підполковник Білоус у черговому бойовому протистоянні з російським окупантом отримав осколкове поранення.

Щоб врятувати прикордонника, побратими доставили його в тимчасово обладнаний медичний пункт, який розміщувався на території ПАТ МК «Азовсталь». Однак поранення виявилися досить важкими, від яких він 24 березня, на жаль, помер. 

17 квітня 2022 року Указом Президента за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, його нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно. Наказом Голови ДПСУ Герою-прикордоннику присвоєно чергове військове звання «полковник», посмертно.

Звісно, нагороди чи промови не втамують біль… Біль від втрати чоловіка, сина, батька і діда. У Олександра Білоуса залишились дружина, син, донька та маленький онучок, якому він так і не встиг передати свій досвід, свою мудрість і дідівську ласку.

Подвиги та імена наших Героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу та незалежність нашої країни, навіки залишиться нашій пам’яті.

Низький уклін та шана прикордоннику!

Вічна пам'ять та слава Герою!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси