Оперативники Держприкордонслужби розкрили схему незаконного вивезення українського зерна російськими та сирійськими суднами

НАЗАД
03 серпня 2022 13:14

Оперативники Держприкордонслужби з’ясували, як росія організувала вивезення до третіх країн вкраденого в Україні зерна.

Оперативно-розшуковим відділом Одеського загону Морської охорони було отримано інформацію щодо використання суден «Матрос Кошка», «Матрос Позинич» та «Михаил Ненашев» під прапором рф, а також «Finikia» під прапором Сирії, для транспортування через закриті порти ТОТ АР Крим викраденого українського збіжжя. У діях російських окупаційних органів та їхніх посіпак були виявлені ознаки злочинів, передбачених ст. 438 КК України -  «Порушення законів та звичаїв війни», а також ст. 332-1 КК України «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї». За інформацією, наданою оперативними співробітниками Держприкордонслужби Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження.

В рамках досудового розслідування проведено плідну роботу з Херсонською обласною прокуратурою, завдяки чому здобуто докази злочинної діяльності, які в подальшому були передані до прокуратури АР Крим та м. Севастополя. Вивчивши зібрані під час розслідування матеріали, український суд заочно наклав арешт на зазначені судна. Тепер притягнення винних до відповідальності – справа часу.

Території України окуповані ворогом ТИМЧАСОВО. У найближчий час наші воїни відвоюють цю землю у ворога. Пам’ятайте про це, загарбники і їхні посіпаки!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси