«Омега» готує захисників

НАЗАД
11 липня 2020 15:51

Військово-спортивний клуб «Омега» у Житомирському загоні функціонує з 2013 року. Керує ним Валентин Романчук.

За час, коли клуб функціонує у прикордонному відомстві, цей тренер підготував чимало достойних спортсменів. Як він каже з посмішкою на обличчі, - «так відразу і не порахуєш» – 5 майстрів спорту міжнародного класу, 4 майстри спорту України та майже 60 кандидатів у майстри спорту. 
Багато теперішніх вихованців військово-спортивного клубу мають значні спортивні досягнення. Лише протягом минулого року Дмитро Білоусов, Валентин Венгерчук та Олег Банніков, який до речі цьогоріч має намір вступати до Національної Академії Держприкордонслужби України, стали чемпіонами світу з «Козацького двобою». Окрім цього, Валентин – чемпіоном світу, Олег – срібним призером чемпіонату світу та чемпіоном Європи, Микита Величко – дворазовим чемпіоном Європи та срібним призером чемпіонату світу з різновиду єдиноборств Kong-Sao. Оксана Романчук стала срібною призеркою світу, Римма Ящук – чемпіонкою світу, срібною призеркою чемпіонату Європи, Михайло Семашкевич – чемпіоном України та срібним призером чемпіонату світу, Єгор Бабич – срібним призером чемпіонату України, Нікіта Нетрібійчук – багаторазовим призером змагань з рукопашного бою і козацького двобою, Поліна Луценко – чемпіонкою Хмельницької області з рукопашного бою. Додамо, що на сьогоднішній день на першому курсі альма-матері відомства навчаються випускники клубу Євген Марущак та Роман Петрук, які є чемпіонами України та світу.
Основною метою створення клубу, яку до речі він виправдовує на всі 100%, є підготовка юнаків та дівчат до служби в лавах Державної прикордонної служби України та інших військових формуваннях. 
«Військово-патріотичне виховання – це основа майбутнього захисту України, тому основною ідеєю було функціонування клубу на базі військової частини щоб дітлахи мали змогу із середини бачити військову службу, спілкуватись з військовослужбовцями, розуміти ті виклики, які будуть стояти перед ними, якщо вони вирішать одягнути на себе військову форму. Поряд з цим є можливість використовувати під час тренувань, як спортивний так і військовий інвентар, який не завжди можливо знайти поза військовим формуванням. Керівництво загону розуміючи важливість виховання патріотизму в молоді завжди нас підтримує» - зазначає Валентин Федорович. 
Державна прикордонна служба завжди відкрита для взаємодії з усіма зацікавленими сторонами. Для надійного захисту кордону відомство постійно працює над покращенням озброєності, високої бойової підготовки та патріотизму. Військово-патріотичне виховання також є важливим напрямком діяльності. 
Підготовка не проходить дарма. Багато випускників клубу сьогодні навчаються в військових закладах та проходять службу в різних військових формуваннях і правоохоронних органах, у тому числі – прикордонній службі. Лише цього року семеро випускників «Омеги» подали документи на вступ до Національної академії.
Проходячи підготовку в клубі, молодь окрім занять залучається до участі в військово-спортивних таборах, здійснює виїзди на кордон та регулярно проводить показові виступи з прикладних видів єдиноборств. Діти активно приймають участь в різноманітних змаганнях, чемпіонатах, які відбуваються, як в Україні так і за кордоном. Майже з кожного свого виїзду хлопці та дівчата повертаються із певними спортивними досягненнями та призовими місцями. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси