Окупанти в Криму намагаються «намалювати» неіснуючу картину туристичного сезону

НАЗАД
10 жовтня 2018 11:38

У Криму окупанти намагаються вигідно показати черговий провальний сезон, говорячи про рекордні 6,1 мільйонів туристів, з яких близько 1 мільйона українців.

Проте аналіз результатів оперативно-службової діяльності Державної прикордонної служби України свідчить про відсутність тенденції до збільшення відвідування анексованого в 2014 році півострова Крим. 

Загалом протягом 9 місяців 2018 року на адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом прикордонним відомством зафіксовано 2 мільйони перетинів громадянами. При цьому кількість перетинів адмінмежі українцями на виїзд до ТОТ АРК становила 996 тисяч разів і залишилася на рівні попереднього року, а от в напрямку материкової України ця кількість зафіксована на рівні 1,011 мільйонів разів і має тенденцію до збільшення (на 3%).

Крім того, для порівняння упродовж саме туристичного сезону з травня по вересень цього року на адмінмежі з окупованим Кримом зафіксовано 1,4 мільйона перетинів, з яких 690 тисяч разів громадянами України в напрямку півострова і 713 тисяч разів з Криму.

Додамо, що аналіз пропускних операцій у 2015-2017 роках показує сталу тенденцію до зменшення пасажиро-транспортного потоку і відвідування громадянами окупованого півострова.

В той же час статистика окупантів намагається намалювати «туристичний рекорд Криму». Варто відмітити, що вони рахують виключно для картинки і всіх, хто перетинає адмінмежу зараховують в туристи. З’їздив на материк з Криму, а потім повернувся – турист, провідав батьків чи рідних – турист. Складається враження, що протягом року в Крим прямують виключно «туристи» і для цього окупанти роблять все можливе, аби вигідно представити провальні турсезони.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси