(ВІДЕО) Окупанти суттєво обмежили можливість руху через лінію розмежування

НАЗАД
01 листопада 2021 14:42

У жовтні КПВВ «Станиця Луганська», єдиний, де пропуск через лінію розмежування відбувається щоденно, перетнуло майже на 60% осіб менше ніж у вересні.

Якщо у вересні поточного року КПВВ «Станиця Луганська» перетнули понад 71 тисяча осіб, то у жовтні – менш як 27 тисяч осіб.  При цьому останніми тижнями представники окупаційної влади пропускають на контрольовану українською владою територію в рази менше осіб, ніж на ТОТУ.  Тим самим представники колабораціоністської влади на тимчасово окупованих РФ територіях суттєво обмежують можливості українців, які проживають в окупації, спілкуватися з родичами, отримувати виплати, освітні, медичні (зокрема й з вакцинації) та інші послуги.

Варто зазначити, що суттєві зміни щодо пропуску осіб через КПВВ «Станиця Луганська» українські прикордонники почали фіксувати з 10 жовтня. Того дня до 10.30 з боку ТОТУ не прослідувала жодна особа. А з наступного дня спостерігається значне зменшення пасажиропотоку через обмеження, які встановили представники збройних формувань РФ.

Варто наголосити, що за рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі сім КПВВ на лінії розмежування функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Проте, через обмеження окупаційних адміністрацій ОРДЛО, фактично пропуск здійснюється лише через «Станицю Луганську» - щоденно та через КПВВ «Новотроїцьке» - двічі на тиждень. Рух у решті п’яти дорожніх коридорах окупанти заблокували повністю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси