Новий день для нових здобутків. Всеукраїнський вишкіл «Джура-Прикордонник»

НАЗАД
15 вересня 2021 17:50

Державна прикордонна служба України продовжує заходи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, профорієнтаційну роботу та популяризацію прикордонного відомства у суспільстві

У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби та 7 прикордонному Карпатському загоні триває Всеукраїнський вишкіл «Джура-Прикордонник».

В перший же день юні патріоти показали відмінні показники у виконанні навчальних вправ стрільб зі справжньої зброї, пошуку слідів порушників державного кордону на контрольно-слідовій смузі.

Сьогодні ж вихованці продовжують знайомство з прикордонним відомством, сучасними технологіями охорони держкордону, удосконалення своєї прикордонної майстерності, виконання вправ стрільб, здобувають навички надання першої домедичної допомоги пораненим на полі бою.

Зауважимо, що вишкіл організував та проводить Департамент персоналу Адміністрації Держприкордонслужби у тісній взаємодії із відділом національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України та Львівською обласною державною адміністрацією.

Цього року на вимогу карантинних обмежень зменшено кількість учасників вишколу, всіх учасників забезпечено захисниками масками з символікою вишколу. Всього ж до заходів долучилися понад 300 учасників.

На вишколі представлено чотири сотні: «Ратники», «Козаки», «Кордонці» та «Прикордонники», які представляють різні періоди державотворення та становлення охоронців кордону в часи Київської Русі, козаччини, Української Народної Республіки та сучасності.

До речі, сотня «Прикордонники» має почесну назву «Імені Героя України полковника Євгенія ПІКУСА», який загинув у серпні 2014 року захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси