Ні громадянам України, ні іноземцям прикордонники не дозволять незаконно перетинати кордон

НАЗАД
17 травня 2018 11:24

Понад 360 випадків пропонування хабарів громадянами задокументували та направили повідомлення до Національної поліції з початку року співробітники Держприкордонслужби.

Понад 360 випадків пропонування хабарів громадянами задокументували  та направили повідомлення до Національної поліції з початку року співробітники Держприкордонслужби. Підкупити посадових осіб прикордонного відомства під час виконання службових обов’язків намагаються як громадяни України, так і іноземці. У більшості випадків, порушуючи українське законодавство, громадяни намагаються «заплатити» за перевищення терміну перебування на території нашої країни, неправильно оформлені або недійсні документи тощо. 

Так, учора в контрольному пункті «Чонгар» громадянин України, під час прямування до Криму, намагався вирішити питання з прикордонниками через виявлені порушення в документах на дитину. Громадянин, аби їх пропустили через адмінмежу, запропонував 50 доларів США. На таку пропозицію військовослужбовець Бердянського загону відповів відмовою.

А в контрольному пункті «Каланчак» ще один наш співвітчизник пропонував 100 доларів США прикордоннику за пропуск дитини без належних документів через адмінмежу також в напрямку Криму. Прикордонник Херсонського загону категорично відмовився від неправомірних коштів.

В обох випадках прикордонники громадян з дітьми через адмінмежу не пропустили, а по даним фактам виявлених порушень викликали представників Національної поліції.

А в пункті контролю «Конотоп» та пункті пропуску «Велика Писарівка», що на кордоні з Росією, підкупити прикордонників Сумського загону намагалися двоє іноземців.

Під час здійснення прикордонного контролю потяга «Москва-Одеса» охоронці кордону виявили наявність в наданому громадянином Узбекистану паспортному документі 2-х підроблених відміток Держприкордонслужби України про перетинання державного кордону України.

У ході з'ясування походження підроблених відміток іноземець, з метою безперешкодного перетину кордону, запропонував прикордоннику неправомірну винагороду в сумі 3000 російських рублів.

Крім того, в пункті пропуску «Велика Писарівка»  учора ввечері  на в’їзд в Україну громадянин Азербайджану запропонував грошову винагороду 1000 рублів РФ за безперешкодний пропуск через кордон та проставлення службових відміток ДПСУ в паспортному документі.

Наразі вартові кордону вжили всіх необхідних заходів для припинення виявлених правопорушень, а самих правопорушників передали представникам поліції, які й займаються об’єктивним з’ясуванням вчинення ними кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 та ст. 369 КК України.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси