Незаконному переміщенню двох партій сигарет до Румунії запобігли прикордонники на Буковині

НАЗАД
21 жовтня 2021 12:10

В обох випадках, щоб зупинити зухвалих пачкарів, прикордонникам довелося застосовувати зброю.

Спершу на заваді контрабандистам стали бійці відділу «Красноїльськ». Охоронці кордону «дочекалися» пачкарів сидячи у засідці. Усвідомивши можливість бути затриманими правопорушники вдалися до втечі. Не зупинили їх навіть попереджувальні постріли. Проте одного втікача прикордонники все ж таки наздогнали, а у ході перевірки місцевості «назбирали» ще й 7740 пачок безакцизних сигарет.

Дещо меншу партію сигарет – 5500 пачок – виявили пізно ввечері прикордонники на ділянці відділу «Фальків». Цього разу пачкарі також вирішили, що краще позбутися товару, аніж мати проблеми із законом. Вони, як і їхні «колеги» з красноїльської ділянки, не зупинилися навіть після попереджувальних пострілів.

Зауважимо, що дану оборудку зірвали прикордонні оперативники Чернівецького загону. Вони отримали інформацію та, у взаємодії зі спецпризначенцями з ДОЗОРу, влаштували засідку. Як результат – контрабандисти зазнали фінансових втрат, полишивши на місці 11 ящиків сигарет двох найменувань (без акцизних марок).

За усіма фактами затримання безакцизних товарів на адресу ГУ ДФС у Чернівецькій області надіслано повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст.204 Кримінального кодексу України. Крім того, стосовно затриманого пачкаря також складено адмінматеріали за спробу незаконного перетинання державного кордону України (ч.1 ст.204-1 КУпАП).

До слова, приблизні втрати пачкарів, майже 27 ящиків сигарет, оцінюються у чверть мільйона гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси