Напередодні другого туру виборів Президента України Держприкордонслужба здійснює заходи посиленої охорони кордону

НАЗАД
15 квiтня 2019 14:23

В межах компетенції Державна прикордонна служба продовжує здійснює заходи посиленої охорони кордону в зв’язку з підготовкою та проведенням другого туру виборів Президента України.

Заходи посилення, як і під час першого туру виборів, спрямовані, перш за все, для недопущення провокацій на державному кордоні, провозу зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору. А також недопущення осіб, які можуть брати участь в дестабілізаційних заходах на території України в період виборів.

Загалом несення служби на державному кордоні під час виборів у другому турі забезпечує близько 6 тисяч прикордонників щодоби. На посилення заходів додатково щоденно залучатиметься ще понад 1300 осіб. 

Крім того, для забезпечення заходів у пунктах пропуску та поза ними силами та засобами посилені прикордонні наряди, активізовано використання технічних засобів та службових собак, уточнено взаємодію з іншими правоохоронними органами та ЗС України.

До реалізації даного плану залучені резерви керівників органів охорони державного кордону та начальників регіональних управлінь, бійці загону оперативного реагування «ДОЗОР» та добровільних громадських формувань.

Також підвищена увага приділяється в’їзду в Україну міжнародних спостерігачів та акредитованих представників ЗМІ, особливо – проросійських. Пропуск здійснюється за попередніми списками осіб, які отримали відповідну акредитацію в ЦВК. Під час проведення прикордонного контролю зазначених категорій осіб прикордонники активно співпрацюють із СБУ, ЦВК, НП та іншими правоохоронними органами.  

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси