На Закарпатті охоронці кордону активно протидіють контрабандній діяльності

НАЗАД
21 червня 2019 11:22

Держприкордонслужба здійснює активну протидію контрабандній діяльності, зокрема на українсько-румунському кордоні. Такі заходи не подобаються правопорушникам, які вдаються до злісної непокори та ігнорують законні вимоги військовослужбовців.

Так, прикордонний наряд відділення «Яблунівка» Мукачівського загону під час патрулювання українсько-румунського кордону помітив рух автомобіля в бік держрубежу. Військовослужбовці Мукачівського загону негайно розпочали заходи із зупинки транспортного засобу. Однак водій не реагував на законні вимоги прикордонників зупинити «УАЗ» та пред’явити документи. Натомість порушник прикордонного режиму спробував втекти, вдавшись при цьому до небезпечного маневру, що загрожувало життю прикордонного наряду. Задля припинення правопорушення військовослужбовцям довелося здійснити декілька попереджувальних пострілів вгору.  Згодом, спільно із поліцейськими горе-водія вдалося виявити та вилучити транспортний засіб. За цим фактом тривають слідчі заходи, відомості внесено до ЄРДР.

А прикордонникам відділення «Богдан» цього ж загону довелося з пострілами переслідувати пачкарів, які планували перемістити до Румунії 9 ящиків сигарет. Однак порушникам вдалося втекли скориставшись значною відстанню від прикордонного наряду та складним гірським рельєфом. Втім свої контрабандні ноші вони покинули.

Виявлені сигарети доставлено до підрозділу охорони кордону та встановленим порядком їх буде передано співробітникам ДФС. Зараз тривають заходи із встановлення та пошуку осіб, причетних до контрабандної діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси