На Закарпатті майже три десятки нелегальних мігрантів зустріли Новий рік з прикордонниками

НАЗАД
04 сiчня 2022 15:04

Не вдома у родинному колі, а всупереч традиціям та за доволі незвичних обставин – на Закарпатті майже три десятки іноземців зустріли 2022 рік під охороною прикордонників.

27 незаконним мігрантам, які намагалися у протиправний спосіб перетнути державний кордон України наприкінці 2021 року, довелося «святкувати» у пунктах тимчасового тримання Чопського і Мукачівського прикордонних загонів.

Більшість затриманих – це громадяни Пакистану і Бангладеш, а також вихідці з Алжиру, Індії, Сомалі та Нігерії. Усі вони, ризикуючи власним здоров’ям і життям, а часом і всупереч здоровому глузду, вирушили через гори, ліси та сніги у примарних пошуках кращої долі. Тож «зелені кашкети», які зупиняють їх на пів шляху до ЄС, нерідко не лише припиняють правопорушення, але й рятують їм життя.

До прикладу, один з нелегалів – громадянин Нігерії, тікаючи від правоохоронців Чопського загону, стрибнув у повноводну річку Уж. Прикордонникам довелося рятувати іноземця, аби його не знесло течією. Відчайдуха швидко доставили до підрозділу, знайшли йому сухий одяг та взуття. Наразі чоловік здоровий та добре почувається.

Іншого іноземця – громадянина Афганістану, затримали на околиці населеного пункту Солотвино у перший день 2022 року. Кумедним у цій ситуації стало те, що відповідно до паспортного документа він народився саме 1 січня. Тож чоловік зустрів у пункті тимчасового тримання Мукачівського загону ще й власний день народження.

Звісно, усі затримані у новорічну ніч залишилися без подарунків та святкового столу, проте вони, принаймні перебувають у безпеці та в теплі. Попереду на правопорушників чекають суд та повернення додому.

До речі, усім, хто вирішить перевірити прикордонників на пильність, нагадаємо: і в будні, і у свято, вдень і вночі захисники держрубежів стоять на сторожі рідної землі, і кожен, хто спробує порушити кордон, неодмінно буде затриманий та відповість перед законом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси