Через «Тису» спробували незаконно вивезти дітей за кордон

НАЗАД
16 жовтня 2020 09:33

Учора в пункті пропуску «Тиса» прикордонники запобігли спробі вивозу двох малолітніх дітей за підробленими документами.

Під час паспортного контролю пасажирів легковика, що прямував з України в Італію, у прикордонного наряду Чопського загону виникли сумніви в законності видачі наданих документів.

На перевірку разом з паспортами 32-річна буковинка пред’явила заяви від батька про згоду на вивіз восьмирічної дівчинки та трирічного хлопчика за кордон, начебто, видані Генеральним консульством України в Мілані. Однак, під час поглибленої перевірки документів прикордонники встановили, що заяви містять ознаки підробки. Вони не відповідали встановленому зразку, а також містили орфографічні помилки.

За даним фактом прикордонники надіслали до Ужгородського РВ ГУНП у Закарпатській області повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Прикордонники відмовили у пропуску неповнолітніх через кордон. Діти разом із матір’ю повернулися на територію нашої держави.

З метою проведення слідчих дій працювали 2 співробітника ГУНП в Закарпатській області, які разом з даними громадянами вибули з ППр.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси