На українсько-польському кордоні пройшли Дні добросусідства

НАЗАД
05 жовтня 2012 13:53

Вже вкотре на українсько-польському кордоні відбулися європейські Дні добросусідства, які пройшли під гаслом «Від локального добросусідства до міжнародного партнерства».

Вже вкотре на українсько-польському кордоні, поблизу 835 прикордонного знаку, відбулися європейські Дні добросусідства, які пройшли під гаслом «Від локального добросусідства до міжнародного партнерства».

На ділянці відповідальності Львівського прикордонного загону захід проводиться вчетверте. Як і в попередні роки, прикордонники Львівського загону взяли активну участь у  реалізації транскордонного проекту. Зокрема, для пропуску громадян через кордон було розгорнуто мобільний пункт пропуску, а для забезпечення надійної охорони кордону залучався персонал кінологічного навчального центру. Спеціально для цієї події було споруджено понтонний  міст, що проліг через Західний Буг та служив тимчасовим місцем перетину кордону для учасників та гостей свята. Під час Днів добросусідства прикордонниками було пропущено через держрубіж понад 2 750 тисяч громадян й не лише з польськими та українськими паспортами. Загалом свято відвідало більше 8 тисяч осіб. 

Варто зауважити, що європейські Дні добросусідства – це єдина подія такого масштабного рівня на східному кордоні Європейського Союзу, яка покликана заохочувати та сприяти розвитку транскордонної співпраці різних структур культурного, соціального та економічного життя, розширенню співпраці органів державної адміністрації різного ступеню, громадських та культурних організацій по обидві сторони кордону, поглиблює взаємодовіру, яка є передумовою ефективної співпраці між жителями прикордоння, популяризує ідею привітного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси