На Сумщині сім’ї полеглого офіцера-прикордонника вручили орден «За мужність»

НАЗАД
09 квiтня 2023 12:00

Днями начальник 5 прикордонного загону полковник Віктор Луцков вручив дружині та дітям підполковника Олександра Кузьменка державну нагороду.

«Шановна Оксано Михайлівно, шановні Євгеніє та Анастасія! Прийміть цю нагороду, якою відзначено, на жаль посмертно, вашого чоловіка, вашого батька. Олександр Петрович віддав за волю, за Перемогу, за Україну найцінніше – своє життя!»,- зазначив Віктор Луцков.

Начальник загону подякував сім’ї полеглого офіцера-прикордонника.

Підполковник Олександр Кузьменко народився 18 квітня 1979 року в селі Самотоївка Краснопільського району Сумської області. У 2006 році закінчив Сумський національний аграрний університет, а у 2011 – Сумський державний університет. Строкову військову службу проходив в Збройних Силах України. У 1999 році призвався до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в підрозділах Сумського прикордонного загону.

24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну, підрозділ майора Олександра Кузьменка вийшов у напрямку н.п. Краснокутськ Харківської області, де об’єднавшись з 93-ю окремою механізованою бригадою «Холодний Яр» Сухопутних військ Збройних Сил України, бійці виконували бойові завдання і витісняли вороже військо в напрямку держаного кордону.

1 березня 2022 року передова група підрозділу Олександра Кузьменка спільно з підрозділами 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Сухопутних військ ЗСУ вийшла на лінію державного кордону України в районі н.п. Велика Писарівка. Це був перший з підрозділів Держприкордонслужби України, який розпочав заходи з відновлення контролю за державним кордоном.

13 червня 2022 року, під час виконання завдань на ділянці відповідальності, внаслідок скидання з ворожого БПЛА вибухового заряду, майор Олександр Кузьменко отримав поранення, несумісні з життям.

Наказом Голови Держприкордонслужби України майору Олександру Кузьменку присвоєне військове звання «підполковник» (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України підполковник Олександр Кузьменко був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На кладовищі в місті Суми, де похований офіцер-прикордонник, керівництво 5 прикордонного загону та рідні схилили голови перед світлою пам’яттю полеглого воїна, поклали квіти до його могили.

Вічна пам’ять і слава Олександру Кузьменку!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси