На Рівненщині матері загиблого воїна-прикордонника вручили орден

НАЗАД
05 сiчня 2023 16:57

Прикордонник Євгеній Войтович загинув захищаючи Україну від російських окупантів внаслідок масованого авіаудару по металургійному комбінату в Маріуполі.

Сьогодні в Зарічненській територіальній громаді Вараського району Рівненщини  керівництво 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців та голова громади Богдан Квачук вручили нагороду матері загиблого прикордонника.

Мати Героя, Галина Петрівна, передала прикордонникам телевізійний прилад з побажаннями, аби побратими сина берегли свої життя. 

Службу в лавах Державної прикордонної служби України головний сержант Войтович Євгеній Володимирович проходив з 2019 року. Повномасштабне вторгнення ворога Євгеній зустрів на сході. З 24 лютого 2022 року він пліч-о-пліч з військовослужбовцями Збройних Сил України та Національної гвардії України мужньо та самовіддано, в умовах повної блокади, виконував бойові завдання, героїчно відбиваючи цілодобові атаки ворога.

30 березня 2022 року в центрі міста Маріуполь, під час запеклого вуличного бою з великою кількістю живої сили противника, які намагались прорватись та зайти в місто, головний сержант Євгеній Войтович отримав осколкове поранення правої кінцівок та спини.  У супроводі прикордонників він був доставлений до військово-медичного шпиталю міста, а після одужання знову став у стрій.

На жаль, 5 травня 2022 року, у результаті прямого попадання авіабомби в місце укриття захисників, Євгеній Войтович загинув.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України головного сержанта Войтовича Євгенія Володимировича відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Низький уклін та шана воїну-прикордоннику!

Низький уклін батькам, які виховують справжніх українців – патріотів своєї Держави!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси