На Одещині школярі та ліцеїсти завітали до моряків-прикордонників

НАЗАД
23 сiчня 2022 12:48

Моряки-прикордонники Ізмаїльського загону Морської охорони розповідали про службу із захисту морських кордонів учням Кілійського професійного ліцею.

Юнаки і дівчата, що здобувають не тільки середню освіту, а й первинну фахову підготовку як електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування, водій вантажних автотранспортних засобів, судновий кухар (кок) та інших, знайомились з перспективами та особливостями прикордонної служби.

Майбутнім молодим спеціалістам розповіли про те, які фахові напрямки можуть бути ними опановані на кораблях та катерах Морської охорони, як зможуть вони реалізувати свій потенціал в кар’єрному зростанні від військовослужбовця контрактної служби до офіцера, отримавши безкоштовну вищу військову освіту у Національній академії ДПСУ. Дізналися юнаки і про соціальний захист військовослужбовців прикордонного відомства, що включає й медичне обслуговування, і перспективи отримання житла, і гідне грошове забезпечення, й можливість навчатися у колег з Грузії, Естонії, Румунії, США та багатьох інших країн за обміном досвідом. А також ознайомились учні з перспективами служби на новітніх кораблях, які вже цього року поповнять склад Морської охорони. Там служба буде пов’язана із використанням сучасних технологій та обладнання, а умови розташування персоналу відповідатимуть європейським стандартам.

У презентаційному відеоматеріалі, який продемонстрували ліцеїстам прикордонники, діти змогли особисто побачити рівень навченості і професіоналізму діючих захисників морських кордонів, обладнання і оснащення, яким вони укомплектовані і вправно користуються сьогодні, види завдань та звитягу, з якою несуть службу морські прикордонники.

У прикордонників з ліцеєм давня дружба. 5 випускників навчального закладу проходять службу в Ізмаїльському загоні Морської охорони.

Крім того, до морських прикордонників на стоянку корабельно-катерного складу завітали школярі. Учні 3-го класу школи № 2 зовсім юні та допитливі, з усмішками та цікавістю слухали та спостерігали за розповідями військових. Дітям показували малі катери Морської охорони, корабель Морської охорони «Аметист» та катери типу «Гриф». Після «обстеження» кораблів та катерів і прискіпливих розпитувань про корабельний побут, харчування, виходи на службу і зустріч зі справжніми порушниками кордону, школярі «колегіально вирішили», що прикордонник – престижна професія мужніх людей, які надійно захищають Україну від ворогів і правопорушників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси