На Одещині прикордонники затримали зимових підводних мисливців

НАЗАД
18 сiчня 2022 14:02

Двох громадянин України, які здійснювали незаконний вилов риби, затримали сьогодні вночі прикордонники Ізмаїльського загону спільно зі співробітниками поліції на каналі Репіда.

Занурення чоловіки здійснювали з гумового човна, яким вийшли на воду в закритий навігаційний період. В ході огляду плавзасобу правоохоронці виявили гідрокостюми, дві гарпунні рушниці для підводного полювання та більше трьох десятків рибин різних порід.

Враховуючи те, що Правилами любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Держкомітет рибного господарства України №19 від 15.02.99 передбачено дозвіл на вилов риби не більше 3 кг на особу, сума завданого збитку державі склала майже 120 тисяч гривень. Гумовий човен, підводні рушниці та водні живі біоресурси вилучено представниками поліції.

Наразі вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР. За вихід на воду у контрольованому прикордонному районі в закритий навігаційний період на власника човна прикордонники склали протокол про адміністративне правопорушення за ст.202 «Порушення прикордонного режиму».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси