На Одещині прикордонники блокували канал нелегальної міграції до ЄС

НАЗАД
09 березня 2021 10:41

Групу злочинців, які організували канал незаконного переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон України, викрили правоохоронці на Одещині.

Викриття відбулося в результаті комплексу заходів, проведених оперативними співробітниками Одеського загону спільно з підрозділом міграційної поліції ГУНП в Одеській області, СВ Чорноморського ВП, під процесуальним керівництвом Іллічівської місцевої прокуратури.  

Нагадаємо, 26 листопада 2020 року до Чорноморського порту паромним сполученням «Карасу (Туреччина) – Чорноморськ» прибув вантажний транспортний засіб. Під час його огляду, серед вантажу, правоохоронці виявили 13 нелегальних мігрантів. Іноземці не мали при собі жодних документів. Семеро з них виявилися громадянами Іраку, п’ятеро – громадянами Сирії та один - Туреччини.

Як було встановлено згодом, нелегальні мігранти намагались у такий спосіб потрапити на територію ЄС, а саме, до Німеччини. Під час бесіди з «безквитковими пасажирами», прикордонники з’ясували, що за таку екстремальну подорож чоловіки заплатили грошову винагороду. 

В рамках кримінального провадження правоохоронці здійснили санкціонований обшук за місцем проживання одного із фігурантів. Окрім того, в ході встановлення усіх обставин кримінального правопорушення правоохоронцям вдалось здобути докази щодо причетності двох водіїв, громадян Туреччини, які з корисливих мотивів перемістили нелегальних мігрантів на територію України. Оперативники розкрили всю схему протиправної діяльності та роль кожного з причетних осіб.

Наразі фігурантам злочинного угруповання оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Досудове розслідування триває.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси