На Луганщині відкрили пам’ятник загиблим минулого року прикордонникам відділу «Красна Талівка»

НАЗАД
25 серпня 2015 15:05

Ескізи пам’ятника розробила відома литовська художниця, волонтерка Беата Куркуль, яка неодноразово  малювала портрети прикордонників,  котрі воюють в АТО, а задум відомої художн

Сьогодні на Луганщині було відкрито пам’ятник прикордонникам, які загинули  25 серпня 2014 року, захищаючи кордони України.  

Ескізи пам’ятника розробила відома литовська художниця, волонтерка Беата Куркуль, яка неодноразово  малювала портрети прикордонників,  котрі воюють в АТО, а задум відомої художниці допомогли втілити у життя співробітники Держприкордонслужби.

Нагадаємо, минулого року на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» Луганського прикордонного загону воїни-прикордонники зупинили диверсійно-розвідувальну групу, яка перетнула державний кордон України з території РФ.  

Запеклий бій тривав майже 3 години. Диверсійна група бойовиків, яка зайшла з території суміжної країни, була підтримана мінометним вогнем, після чого і вогнем двох БТР та двох БМП. Також українські прикордонники були обстріляні некерованими реактивними снарядами з двох бойових вертольотів Мі-24 збройних сил Росії.

Завдяки вмілим та професійним діям наших військовослужбовців російські найманці отримали гідну відсіч, прорив через державний кордон України не відбувся. Диверсанти під потужним вогневим прикриттям забрали своїх поранених та вбитих і відступили.

–  На жаль, ця перемога дісталася тоді дорогою ціною: четверо загиблих та троє поранених. Тоді загинули найкращі Захисники Вітчизни та бойові друзі -  підполковник Євген Пікус, старший прапорщик В’ячеслав Фірсов, старший прапорщик Дмитро Арнаут, молодший сержант Олег Сороченко. І ось рік потому четверо наших побратимів-прикордонників повернулись до відділу прикордонної служби «Красна Талівка» пам’ятною стелою, -  сказав у своєму виступі начальник Луганського загону.

Усі присутні пом’янули загиблих хвилиною мовчання.

- Мужність і героїзм загиблих воїнів є прикладом для всіх нас самовідданого служіння Батьківщині, Українському народові, патріотизму і вірності військовому обов’язку, стійкості і витримки в ім’я миру  в нашій державі, в ім’я збереження її цілісності. Нехай пам’ять про наших прикордонників та усіх громадян України, які загинули, захищаючи її незалежність, завжди буде в наших серцях, спогадах. Слава Україні! - додав начальник загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси