На Луганщині прикордонники затримали групу нелегалів та їх переправника

НАЗАД
05 грудня 2021 10:17

Невідомих осіб, які рухалися в бік держрубежу, виявили неподалік від кордону з РФ.

Чотирьох іноземців та громадянина України затримали поблизу населеного пункту Красний Деркул Щастинського району військовослужбовці Луганського прикордонного загону у взаємодії зі співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УМП ГУНП в Луганській області. Четверо затриманих, які пробиралися через кордон у темряві, виявилися громадянами Азербайджану, п’ятим був наш краянин, який супроводжував іноземців, аби подорожуючі не заблукали та безперешкодно перетнули кордон.

З’ясовуючи обставини правопорушення правоохоронці встановили, що незаконно перетнути кордон іноземці наважилися у зв’язку із забороною в’їзду до Росії, а наш співвітчизник їм у цьому допомагав.

По даному факту прикордонники склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 202 (Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду - виїзду) та ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 КК України. Слідчі дії, під процесуальним керівництвом прокуратури, тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси