На Луганщині, лише застосувавши зброю, прикордонники зупинили правопорушників

НАЗАД
10 вересня 2020 14:49

Учора вночі прикордонники Луганського загону, зі складу Об’єднаних сил, затримали п’ятьох осіб, які порушили прикордонний режим та чинили фізичний опір під час затримання.

Так, близько опівночі, прикордонний наряд помітив невідомий транспортний засіб неподалік населеного пункту Новобіла. Прикордонники спробували зупинити автомобіль, який рухався в їх бік, однак водій, не виконав законні вимоги прикордонного наряду про зупинку, натомість збільшив швидкість та створив реальну загрозу життю та здоров’ю військовослужбовців. Для зупинки порушника прикордонники здійснили попереджувальні постріли вгору та застосували зброю для зупинки автівки. Лише після цього автомобіль зупинився, а з нього вийшло четверо осіб, які перебували з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Ще один чоловік залишався в авто. Невідомі почали погрожувати прикордонникам та намагалися заволодіти їх зброєю. В подальшому складом прикордонного наряду були вжиті заходи щодо затримання правопорушників, під час яких вони чинили фізичний опір та завдали тілесні ушкодження одному із прикордонників.

В ході затримання прикордонниками було виявлено одного правопорушника з ознаками травмування правої руки. В подальшому його було госпіталізовано. За результатом медичного обстеження, він отримав осколкове поранення правого передпліччя. Особі надано невідкладну медичну допомогу, поміщено на стаціонарне лікування, організовано охорону. Загрози життю немає.

Також, в ході подальших перевірочних заходів, прикордонниками встановлено, що п’ятеро затриманих є громадянами України, мешканцями населеного пункту Новобіла. Не виключено, що метою їхнього перебування в нічний час біля державного кордону був пошук місця здійснення протиправної діяльності, зокрема переміщення товарів з України до РФ, або викриття місць несення служби прикордонними нарядами.

Наразі тривають подальші перевірочні заходи.

За порушення прикордонного режиму та злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовця чи працівника Державної прикордонної служби України затриманим загрожує адміністративна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси